Door in plus 

 

Uw hulp bij financiële coaching 

gallery/door_in_plus_logo

Over door in Plus 

Mijn naam is Maria Zanders, 54 jaar en geboren in Sevenum. Ondertussen alweer zes jaar gelukkig samen met mijn huidige vriend waarvan al drie jaar samenwonend. Jaren heb ik als alleenstaande moeder van een dochter van ondertussen alweer 20 jaar in de bijstand gezeten, en weet zelf dus als geen ander hoe het is om met een klein budget te moeten leven. in 2010 heb ik besloten om het roer om te gooien en naast de zorg voor mijn dochter een opleiding te gaan volgen voor sociaal juridisch medewerkster. 

 

Na deze opleiding te hebben afgerond was ik nog altijd opzoek naar een betaalde baan in schooluren. Een betaalde baan was lastig te vinden, op veel plekken wilde ze me graag hebben maar helaas was dit op vrijwillige basis. Tijdens het werk zoeken ben ik zo langzaam begonnen met het opstarten van mijn eigen bedrijf. Ik beschouw mijzelf als een ervaringsdeskundige op dit gebied en wil hier graag mensen mee helpen. De naam Door in Plus is een combinatie van de naam van mijn moeder, Door. En plus, wat ik zie als positiviteit en financieel er goed voor staan. Door in de positiviteit, en er financieel goed voor staan. 

 

Waar het klein begon, heb ik na een aantal jaar ondertussen al aardig wat opdrachten achter de rug zitten. Zo heb ik vanuit de Gemeente Horst aan de Maas diverse budget cursussen mogen geven aan nieuwkomers. Hier hielp ik ze vooral met simpele dingen zoals boekhouden, rekeningen versturen en bracht ze informatie bij hoe dingen hier in Nederland te werk gingen. Het waren vaak maar simpele dingen waar bij Nederlanders vaak raar opkijken als iemand er naar vraagt, maar voor deze nieuwkomers in het land is het allemaal nieuw. 

 

Naast curcussen heb ik mee mogen draaien in een project van Otib, dit is een vooropleiding waarmee ze ervoor willen zorgen dat meer vrouwen in de tecniek gaan werken. Bij deze opdracht was het niet zozeer financieel, maar was ik er meer voor het sociale aspect. Deze vrouwen kwamen namelijk in een wereldje terecht waar ze voornamelijk alleen maar met mannen moeten werken, en soms wel eens vreemd aangekeken kunnen worden voor hun beroepskeuze. Dit kan soms enige frustraties met zich mee brengen. Zo was ik er regelmatig in de pauze's bij, om te zien hoe het met ze ging en kijken hoe met er voor stond met het huiswerk, en zo ondersteunde ik ze naar de weg van het examen. 

 

Ook heb ik al een aantal individuele klanten gehad, waarbij ik vaak door de Gemeente Horst aan de Maas word ingehuurd om bij mensen langs te gaan. Dit kan voor korte duur zijn, maar bijvoorbeeld ook voor een jaar lang, eens per maand. Hier help ik mensen met diverse dingen zoals meekijken in hun bankzaken, helpen met rekeningen op orde krijgen en uitkeringen aanvragen. 

 

 

­

gallery/90597094_2831900420228130_6301016296553185280_o
gallery/k  bewerkt _5661
gallery/48427862_2265052633776544_5252683241378283520_n